Honda PCX 125 praktični gradski skuter

Popularnost skutera manje kubikaže u stalnom je porastu na evropskom tržištu. Neprestani rast cena goriva i jačanje svesti o zaštiti prirode imaju veliki uticaj na način na koji razmišljamo o transportu. Ipak, prava vrednost skutera nije oslikana samo u činjenicama da su jeftini za održavanje i da li su u stanju da se probiju kroz zakrčene gradske ulice. Važna je i zabava. Sloboda i nezavisnost koju možete da osetite samo ako ste na dva točka.

PCX125-STD-R320

 

Honda ima cilj da obezbedi skuter za svakodnevne prilike, ali se u ponudi nalaze i luksuzni skuteri većih zapremina, gradske zujalice kakve se mogu često videti. Svi oni nose Hondin pečat kvaliteta jer su opremljeni najsavremenijim tehnologijama i maksimalnom izdržljivošću.

PCX je kreiran za vozače koji žude za kompaktnim ekonomičniim prednostima skutera od 125cc, ali i modernim izgledom koji se češće viđa kod motocikala veće kubikaže. U svakom pogledu, njegov tihi motor, mala emisija gasova i lagano upravljanje, modelu PCX donose status praktičnog, brzog i zabavnog motocikla.

Agregat zapremine 124.9cm3 je klasični četvorotaktni sa 2-ventila SOHC hlađen vodom, i pruža 8.33kW pri 8,000 obrtaja u minuti, sa obrtnim momentom od 11.56Nm. Zapremina rezervoara je 6,2 litara, a ovaj motocikl sa jednom litrom goriva može da pređe 46 kilometara, čime dobijamo da troši manje od 2 litre na 100 pređenih kilometara.

Scroll to Top